Et omskifteligt liv

Når man har levet et langt og omskifteligt liv, er det ikke let at beskrive sin baggrund, for hvor skal man ende, og hvor skal man begynde. Det stod bestemt ikke skrevet på min dåbsattest, at jeg skulle komme til at foretage så mange spring ? geografisk, socialt, som kvinde og til sidst også religiøst (se curriculum vitae). Noget er et resultat af samfundsudviklingen, der har givet langt bedre muligheder for en bondefødt pige som mig. Men man skal også have lyst til at bevæge sig, kunne se mulighederne, når de opstår - og turde gribe dem.

Modig er jeg dog ikke. Har snarere en evne til at lukke øjnene for de risici, der er ved et givet spring - og så er jeg hurtig til at træffe beslutninger. Nogle gange lidt for hurtig. Når jeg tænker tilbage, kunne jeg godt ønske, jeg i de unge år havde haft lidt større tålmodighed og givet mig lidt mere tid til at overveje, om en bestemt beslutning nu også var den rigtige for mig.

Men livet leves som bekendt forlæns og forstås baglæns. I dag har jeg større indsigt i, hvorfor jeg gjorde, som jeg gjorde. Det kan man læse om i "Nærværets Vej. En opdagelsesrejse med Buddha og Jesus" (læs om bogen her). I tilbageblik har der været en mening med, at jeg har foretaget mig så mange forskellige ting og draget så varierede erfaringer. Det kommer mig til gode i dag, hvor jeg virker som retræteleder, forfatter og foredragsholder.

Min hjemmeside har eksisteret siden 2007. Formålet er at informere om mine bøger og retræter, og hvad jeg derudover gerne vil dele med offentligheden.

Kontakt - Else Marie Kjerkegaard